Boerderij Educatie Limburg actief op symposium Jong leren eten

Onder een stralende zon verzorgde Boerderij Educatie Limburg tijdens het symposium 'Jong leren eten' op 18 april in de Oolderhof in Roermond vier workshops.

De doelgroep - mensen uit het onderwijsveld, beleidsmedewerkers van GGD, JOGG-adviseurs en bso-medewerkers - konden zelf ervaren hoe BEL bijdraagt aan gezonde voeding van kinderen.

Zo werd bijvoorbeeld boter gemaakt en mest ontleed. Onze bestuursleden vertelden met veel passie over hun werk op de boerderij en hoe de primaire sector aan de basis staat van gezonde voeding.

Voorzitter Emiel Verhaegh was één van de inleiders en vertelde trots over de doelstellingen van BEL en hoe zijn eigen kinderen hem iedere dag inspireren in relatie tot zijn werk; de beste tomatenteler van Limburg te zijn.

Na afloop ontving iedereen een gezonde goodybag, met dank aan Arvalis en fruitteler Jos Hermans uit Herten.

Agrifirm gaat educatieboeren ondersteunen

Agrifirm gaat Platform Boerderij Educatie Nederland ondersteunen. Een samenwerkings-convenant werd maandag 4 februari jongst leden ondertekend tijdens het congres over boerderijeducatie op Aeres Hogeschool Dronten. De komende drie jaar werft de...

Nieuwe voorzitter Boerderij Educatie Limburg

Boerderij Educatie Limburg (BEL) heeft een nieuwe interim-voorzitter, te weten Pieter van Melick. Pieter volgt hiermee Emiel Verhaegh op als voorzitter van de educatieboeren in Limburg. Pieter heeft bestuurlijke ervaring als hoofdbestuurder van de...