Congres Boerderijeducatie Nederland 4 februari 2019

Op maandag 4 februari organiseert het Platform Boerderijeducatie Nederland het tweede congres Boerderijeducatie Nederland. Dit jaar is het thema van het congres: Boerderijeducatie Voortgezet! Het congres wordt gehouden op de locatie van AERES Hogeschool te Dronten.

Het congres staat volledig in het teken van inspireren en verbinden van alle educatieboeren uit Nederland. Vooraanstaande sprekers delen hun expertise over diverse onderwerpen. Je kunt het programma naar jouw smaak invullen door te kiezen uit twee van de vier aangeboden sessies. Bij de aanmelding kun je je voorkeur doorgeven.
 
De vier inspiratiesessies:

1.Meer klassen op de boerderij
2.Belevend Leren kan ook in het voortgezet onderwijs
3.Boerderijlessen en voeding (deze sessie zit inmiddels vol!)
4.Samenwerken met natuur

Daarnaast is het congres tevens te bezoeken door geïnteresseerden. Daarvoor wordt een entreeprijs van €50,- excl btw in rekening gebracht.

Programma van de dag
10.00u Ontvangst
10.30u Opening door dagvoorzitter Alice Booij van Cowtalk
 Arjan Monteny – voorzitter Platform Boerderijeducatie Nederland
 Het platform Boerderijeducatie Nederland is inmiddels al weer 3 jaar onderweg. Welke successen kunnen we vieren? En wat staat er op de rol? Welke kansen komen eraan voor jou als educatieboer!
11.30u Inspiratiesessie 1
12.30u Lunchpauze
13.45u Inspiratiesessie 2
14.45u Slotspreker – Het Lerende Puberbrein
Marald Mens – ‘Mens op School’ verzorgt lezingen, workshops en ouderavonden door heel het land, veelal rondom het thema Het Lerende Brein.
Informatie over het brein wordt afgewisseld met aansprekende, soms humoristische filmpjes en interactieve, praktische opdrachten. Het uiteindelijke doel is: wat betekent deze breinkennis voor het handelen van jou als educatieboer voor een groep leerlingen? Naast een boeiende inhoud nemen de luisteraars tips mee om direct toe te passen in de lespraktijk. En een glimlach, want… humor stimuleert het leren!
16.00u Afsluiting met borrel en hapjes

Aanmelden voor het congres maandag 4 februari kan via deze link tot maandag 28 januari aanstaande!
Meer informatie over het programma is te lezen via deze link.

Let op inspiratiesessie 3 zit inmiddels vol!!

Agrifirm gaat educatieboeren ondersteunen

Agrifirm gaat Platform Boerderij Educatie Nederland ondersteunen. Een samenwerkings-convenant werd maandag 4 februari jongst leden ondertekend tijdens het congres over boerderijeducatie op Aeres Hogeschool Dronten. De komende drie jaar werft de...

Nieuwe voorzitter Boerderij Educatie Limburg

Boerderij Educatie Limburg (BEL) heeft een nieuwe interim-voorzitter, te weten Pieter van Melick. Pieter volgt hiermee Emiel Verhaegh op als voorzitter van de educatieboeren in Limburg. Pieter heeft bestuurlijke ervaring als hoofdbestuurder van de...