Educatieboerderijen als locatie voor de Nationale Buitenlesdag

Educatieboerderijen als locatie voor de Nationale Buitenlesdag

Dinsdag 10 april 2018 is de Nationale Buitenlesdag, een initiatief van IVN en Jantje Beton. Op Nationale Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dit initiatief klinkt Boerderijeducatie Nederland natuurlijk als muziek in de oren.

Veel educatieboeren stellen deze buitenlesdag dan ook hun locatie beschikbaar. Waar kan een buitenles namelijk beter plaatsvinden dan op een educatieboerderij?! Vorig jaar was de Nationale Buitenlesdag met 1500 deelnemende scholen een groot succes.

Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier. Helaas ontbreekt het leerkrachten vaak aan ruimte en buitenlesmaterialen om buitenles te geven. En juist hierin kunnen educatieboeren natuurlijk veel betekenen. We hopen op een mooie, warme en vooral leerzame dag!

Wil je als school in contact komen met een educatieboer bij jou in de buurt? Kijk dan op de pagina Educatieboerderijen voor een locatie bij jou in de buurt.

Agrifirm gaat educatieboeren ondersteunen

Agrifirm gaat Platform Boerderij Educatie Nederland ondersteunen. Een samenwerkings-convenant werd maandag 4 februari jongst leden ondertekend tijdens het congres over boerderijeducatie op Aeres Hogeschool Dronten. De komende drie jaar werft de...

Nieuwe voorzitter Boerderij Educatie Limburg

Boerderij Educatie Limburg (BEL) heeft een nieuwe interim-voorzitter, te weten Pieter van Melick. Pieter volgt hiermee Emiel Verhaegh op als voorzitter van de educatieboeren in Limburg. Pieter heeft bestuurlijke ervaring als hoofdbestuurder van de...