Ervaring in de praktijk

Als projectleider Boerderij Educatie Limburg was ik erg benieuwd naar hoe zo'n les er nu daadwerkelijk aan toe gaat. Natuurlijk had ik door de vele positieve reacties hierbij al een beeld gevormd, maar ervaring opdoen tijdens een les en in het 'echie' meelopen, zorgen toch dat je beter weet wat je 'verkoopt'.

Daarom heb ik Carin Rietjens gevraagd of ik een keer mee mocht lopen en vanochtend was het zover. Ik had geen stralendere dag kunnen uitzoeken. Op bezoek was een groep 4 van een basisschool uit het midden van het land. Een vrolijke groep enthousiaste jongens en meisjes.

Wat me meteen opviel, was dat de kinderen enorm goed waren voorbereid. Ze wisten goed antwoord te geven op de vragen die Carin stelde. Ook deden zich grappige situaties voor. Zo heeft een koe een luier (in plaats van een uier) en heeft 'papa ook meer magen, zo dik is ie'.

Een ander opvallend aspect was dat Carin een perfecte gastvrouw is. Het educatieve aspect kwam constant naar voren, maar daarnaast stelde zij de kinderen ook op hun gemak, zorgde zij dat het tijdsaspect goed in de gaten werd gehouden en dat er voldoende diversiteit in het programma zat. De kinderen verveelden zich geen minuut. Sommigen wilden na vandaag 'ook boer worden' en klommen vervolgens stoer op de tractor. Gezonde voeding was een thema dat ook als een rode draad door het programma liep.

Ik heb leuke foto's genomen, natuurlijk met de kinderen onherkenbaar in beeld, maar desalniettemin denk ik dat het enthousiasme van de foto's afspat. Beoordeel het zelf maar!

Netwerkmiddag van ‘Jong Leren Eten'

Boerderij Educatie Limburg participeert op 18 april aan een netwerkmiddag van ‘Jong leren eten’. Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Economische zaken en Volksgezondheid. Het richt zicht op de voedselvaardigheden van de nieuwe...

Op bezoek bij Stijndergeit

Groep 1-2 van OJBS de Duizendpoot had als thema dieren. Daar hoorde natuurlijk een bezoekje aan de boerderij en haar dieren bij. De kinderen waren welkom bij Stijndergeit. De kinderen hebben het mogen beleven bij Stijndergeit. Ze mochten de...