Netwerkmiddag van ‘Jong Leren Eten'

Boerderij Educatie Limburg participeert op 18 april aan een netwerkmiddag van ‘Jong leren eten’. Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Economische zaken en Volksgezondheid. Het richt zicht op de voedselvaardigheden van de nieuwe generaties, zodat jongeren leren gezonde en duurzame keuzes te maken.

Per provincie zijn 'makelaars' aangesteld die lokale stakeholders moeten inspireren om met voedseleducatie aan de slag te gaan, hen met elkaar te verbinden en good practices te delen. De netwerkmiddag heeft als hoofddoel inspiratie te delen om echt aan de slag te gaan met voedseleducatie. Daarnaast hoopt men dat de verschillende partijen elkaar ontmoeten en dat verbindingen worden gelegd en samenwerkingen ontstaan. Reeds vele professionals uit verschillende werkgebieden hebben zich aangemeld.

Emiel Verhaegh, voorzitter van Boerderij Educatie Limburg, licht die dag toe waarom educatie over gezonde en duurzame voeding zo belangrijk is en waarom je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen. Verder verzorgt een team van Boerderij Educatie Limburg een workshop, waarbij de focus ligt op het gegeven dat belevend leren nauw aansluit op de kerndoelen in het onderwijs. Daarbij is samenwerking van essentieel belang.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 18 april in de Oolderhof, Broekstraat 35 in Roermond.

Nieuwe voorzitter Boerderij Educatie Limburg

Boerderij Educatie Limburg (BEL) heeft een nieuwe interim-voorzitter, te weten Pieter van Melick. Pieter volgt hiermee Emiel Verhaegh op als voorzitter van de educatieboeren in Limburg. Pieter heeft bestuurlijke ervaring als hoofdbestuurder van de...

Ervaring in de praktijk

Als projectleider Boerderij Educatie Limburg was ik erg benieuwd naar hoe zo'n les er nu daadwerkelijk aan toe gaat. Natuurlijk had ik door de vele positieve reacties hierbij al een beeld gevormd, maar ervaring opdoen tijdens een les en in het...