Waar staat Boerderij Educatie Limburg voor?

32 Limburgse educatieboeren hebben zich verenigd in Boerderij Educatie Limburg om het voor leerkrachten overzichtelijk te maken op welke agrarische bedrijven boerderijeducatie verzorgd kan worden. Hiervoor kunt u zoeken naar een educatieboer via deze website of rechtstreeks contact met ons opnemen via info@spam-protectboerderijeducatielimburg.nl

Voor meer informatie over onze organisatie, klik op 'over BEL' in de menubalk bovenaan de pagina.

Wat biedt de educatieboerderij!

Eén van de belangrijkste missies van Boerderij Educatie Limburg is kinderen leren over waar hun voedsel vandaan komt.

Leren vanuit de praktijk waarbij kinderen ook zelf kunnen ontdekken. Praktijk brengt de ervaring met zich mee waardoor kinderen de theorie beter zullen begrijpen en onthouden.

Boerderij Educatie Limburg is aangesloten bij het Platform Boerderijeducatie Nederland. Een landelijk platform waarin afspraken gemaakt zijn over de kwaliteit waar educatieboeren in Nederland voor staan. De kwaliteit van een educatieboer wordt beloond met een Keurmerk Boerderijeducatie Nederland. Het keurmerk staat voor veiligheid, hygiëne en educatieve vaardigheden.

http://www.boerderijeducatienederland.nl/gekwalificeerde-educatieboeren/

Boerderij Educatie Limburg laat onze toekomstige consument zien en beleven wat een buitengewoon mooie agrarische sector wij in Limburg hebben. Boerderijeducatie kan gaan over biologie, geschiedenis, wereldoriëntatie, rekenen en taal, techniek, aardrijkskunde, etc. in een belevende omgeving van de boerderij. De theorie uit het boekje wordt gekoppeld aan een voorbeeld in de praktijk. Zo zijn bezoeken aan de boerderij geen uitstapje, maar een toevoeging op het lesprogramma in de klas. 

Naast dat een bezoek aan een educatieboer heel leerzaam is, is het bovenal natuurlijk ook gewoon leuk.